پرینتر لیزری رنگی دستگاهی است که دستورات متنی یا گرافیکی قابل دیدن و خواندن روی رایانه را ازطریق لیزر نوری بر روی کاغذ و یا رسانه های فیزیکی مشابه چاپ می کند. اولین چاپگر کامپیوتری دنیا در قرن نوزدهم توسط چارلز بابیج اختراع شد.
انواع پرینتر لیزری رنگی
1- “پرینتر های لیزری رنگی خانگی یا منفرد”مورد استفاده کاربران شخصی است که فقط می توانند به یک رایانه متصل می شوند. این پرینترها برای کارهای کم حجم طراحی شده اند، این دستگاهها نیاز به حداقل زمان برای راه اندازی برای تولید یک نسخه از یک سند یا داده را دارند و بطور متوسط 6 تا 25 صفحه در دقیقه (پی پی ام)سرعت دارند و هزینه هر صفحه نسبتا بالا است. تقاضای خرید این پرینترها بالاتر از سایر انواع دیگر است .برخی ازاین پرینتر ها می توانند اسناد ذخیره شده بر روی کارت های حافظه و یا دوربین های دیجیتال و اسکنر را هم چاپ کنند.
2- “پرینترهای شبکه یا مشترک” این پرینترها طراحی شده برای چاپ با حجم و سرعت بالاهستند. آنها معمولا توسط بسیاری از کاربران بر روی یک شبکه به اشتراک گذاشته می شوند و می توانند با سرعت 45 تا 100 صفحه در دقیقه چاپ کنند.
ی فناوری چاپ پرینترها
انتخاب فناوری چاپ پرینتر تاثیرمهمی در هزینه های چاپ، هزینه عملیات، سرعت، کیفیت ، دوام اسناد، و آلودگی صوتی دارد. برخی از فن آوری های چاپ هم با انواع خاصی از رسانه های فیزیکی، مانند کاغذ کربن و یا پاکت کار نمی کنند. یکی از اهمیت های فن آوری چاپگر که اغلب فراموش شده است مقاومت در برابر تغییر است، زیرا طول عمرماده ای که توسط پرینتر بر روی رسانه چاپی منتقل می شود باید معقول و دوام دار باشد،زیرا ممکن است در طول مدت زمان بسیار کم ،ماده رنگی از روی رسانه چاپ( بخصوص کاغذ) پریده و کمرنگ شود.بعنوان نمونه چاپ با پرینترهای تونر لیزری بسیار بادوام تر از چاپ با پرینتر های جوهری است که از جوهر مایع استفاده می کنند و جوهرتوسط الیاف کاغذ جذب می شود زیرا ممکن است مایع رنگی بزودی خشک و از روی کار محو شود.